[vc_row equal_height=”yes” el_class=”equal blog-posts” css=”.vc_custom_1629991896165{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1495910294313{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;}” offset=”vc_col-sm-offset-0 vc_col-xs-offset-1 vc_col-xs-10″][vc_column_text 0=””]V družbi Amidas d.o.o. se zavedamo pomena zasebnosti in si prizadevamo, da so vaši osebni podatki pri nas zaščiteni skladno z veljavno zakonodajo. V ta namen smo oblikovali tudi interna pravila in postopke ter vzpostavili tehnične in organizacijske ukrepe, s pomočjo katerih zagotavljamo ustrezno raven varnosti pri obdelavi osebnih podatkov in uresničevanje pravic posameznikov.

V tej Politiki o varstvu osebnih podatkov so zbrane vse informacije o obdelavi osebnih podatkov v družbi Amidas d.o.o., Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana, amidas@amidas.si, ki je tudi upravljavec vaših osebnih podatkov: katere osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako jih uporabljamo.

1. KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO IN KAKO JIH PRIDOBIMO

 • Osebni podatki, ki jih dobimo od vas
 • Osebni podatki, ki nam jih posredujete, tako da izpolnite obrazce na naši spletni strani ali pa nam jih pošljete po telefonu, po elektronski pošti ali kako drugače posredujete. To vključuje tudi informacije, ki jih navedete, ko se na naši spletni stani naročite na e-obvestila ali naročite našo storitev. Podatki, ki nam jih sporočite, lahko vključujejo vaše ime in priimek, naslov, elektronski naslov in telefonsko številko ter naziv firme.
 • Osebni podatki, ki jih zberemo od vas. Pri vsakem vašem obisku na naši spletni strani bomo samodejno zbirali naslednje podatke:

Tehnične informacije, vključno z naslovom internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo računalnika z internetom, podatki za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice brskalnika, operacijski sistem in platform.

Informacije o vašem obisku, vključno s polno unikatnimi lokatorji virov (URL), krogotokom do, prek in z naše strani (vključno z datumom in časom), izdelki, ki ste si jih ogledali ali iskali, čas odziva strani, nalaganje napak, dolžina obiskov na določenih straneh, informacije o medsebojnem delovanju strani (na primer pomikanje, kliki in nadzorovanje miške), metode, ki se uporabljajo za brskanje stran od strani, in katero koli telefonsko številko, ki se uporablja za klicanje naše številke za stranke.

2. Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke, da vas loči od drugih uporabnikov našega spletnega mesta. Pomagajo nam, da vam lahko zagotovimo dobro uporabniško izkušnjo, ko brskate po naši spletni strani. Hkrati pa nam omogočajo, da izboljšamo spletno stran. Podrobnejše informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, in nameni, za katere jih uporabljamo, so opredeljeni v tabeli na koncu te politike.

2.1. Kako uporabljamo piškotke

Piškotek je majhna datoteka, ki zahteva dovoljenje za namestitev na trdi disk računalnika in omogoča ponovno uporabo. Piškotki vam omogočijo prijavo na našo spletno stran oz. v naše storitve, in prikaz na spletu prilagodijo vam. Spletna aplikacija lahko namreč svoje dejavnosti prilagodi vašim potrebam in preferencam, tako da zbira in si zapomni informacije o vaših željah. Piškotek nam nikakor ne omogoča dostopa do vašega računalnika ali kakršnihkoli podatkov o vas, razen podatkov, ki jih izberete, da jih delite z nami. Piškotke lahko namreč sprejmete ali zavrnete.

3. ZA KAJ UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE

 • Osebne podatke, ki nam jih posredujete bomo uporabili:
 • za izpolnitev naših obveznosti, ki izhajajo iz vseh pogodb, sklenjenih med vami in nami in spremembah povezanih s tem;
 • da vam zagotovimo prejemanje elektronskih obvestil in informacije o prevajalski dejavnosti, na katere ste se prijavili;
 • da bo vsebina na naši spletni strani predstavljena na najučinkovitejši način za vas in vaš računalnik;
 • za zaščito naših zakonitih interesov (podatki o plačilu naših storitev in blaga z namenom zagotavljanja in dokazovanja skladnosti poslovanja z računovodskimi standardi in predpisi na področju davkov, ter zaradi pravnih postopkov oz. dokler so ti mogoči), pod pogojem, da vaši interesi in temeljne pravice ne prevladajo nad njimi.

Osebne podatke ne delimo z osebami zunaj družbe ali drugimi organizacijami in/ali nepooblaščenimi osebami. Z zunanjimi sodelavci, s katerimi sodelujemo za potrebe nemotenega poslovanja (analitiki in ponudniki iskalnikov, ki nam pomagajo izboljšati in optimizirati našo spletno stran, zagotavljanje IT storitev in servisi programsko aplikativne opreme, prevajalci ali lektorji), imamo sklenjene pogodbe v skladu z zakonodajo, našimi internimi pravili in postopki, in z ustreznimi varovalkami za varovanje osebnih podatkov. Zunanji sodelavci lahko vaše osebne podatke uporabijo le za s pogodbo določene namene in v skadu z našimi navodili.

 • Osebne podatke, ki jih zberemo od vas bomo uporabili:
 • za upravljanje naše spletne strani in za notranje operacije, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni;
 • za izboljšave naše spletne strani, da bi zagotoviti, da je njena vsebina najučinkoviteje predstavljena za vas in za vaš računalnik;
 • da vam omogočimo, da sodelujete v interaktivnih funkcijah naše storitve, ko se odločite za to;
 • kot del naših prizadevanj, da bo naša stran varna;
 • za izmero ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja;
 • da uporabnikom naše spletne strani predlagamo in priporočamo storitve, ki vas utegnejo zanimati.

4. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Osebne podatke, pridobljene za namene sklepanja in izvajanja pogodbenih obveznosti, hranimo deset let po prenehanju pogodbe oz. deset let po koncu obdelave osebnih podatkov oz. deset let po zaključku sodnega postopka izterjave neplačanih obveznosti. Druge osebne podatke hranimo do izpolnitve namena, zaradi katerega so bili zbrani. Osebne podatke, ki se obdelujejo na le podlagi vaše privolitve, hranimo pet let od preklica vaše privolitve, razen če prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ko se podatki obdelujejo le do preklica privolitve.

5. KJE HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Osebni podatki, ki jih zberemo od vas, bodo odelovani in hranjeni znotraj Evropskega gospodarskega prostora (“EEA”). Obdelovali jih bodo zaposleni, ki delajo z nami, tudi zunanji sodelavci oz. zaposleni, od naših zunanjih sodelavcev, ki imajo z nami sklenjeno ustrezno pogodbo ali jih zavezuje poklicna skrivnost. To vključuje osebje, ki se med drugim ukvarja z izpolnjevanjem pogodbenih obveznosti, prevajanjem in lektoriranjem, obdelavo vaših podatkov o plačilu in zagotavljanjem podpornih storitev. S predložitvijo vaših osebnih podatkov se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu z Uredbo, veljavno zakonodajo in našimi internimi akti.

Prenos informacij prek interneta ni popolnoma varen. Čeprav bomo po svojih najboljših močeh zaščitili vašime osebne podatke, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, posredovanih na naši spletni strani; vsak prenos je na lastno odgovornost. Ko pa bomo prejeli vaše podatke, bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

6. KAKO VARUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Uveljavljene imamo interna pravila in tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi zagotavljamo varstvo vaših podatkov skladno z Uredbo in veljavno zakonodajo na področju varovanja osebnh podatkov. Zaposleni, ki uporabljajo vaše osebne podatke, so jih zavezani skrbno varovati. K temu s sklenitvijo pogobe zavežemo tudi vse zunanje sodelavce.

7. VAŠE PRAVICE

Kadarkoli se lahko odjavite od prejemanja naših obvestil in informacij in zahtevate popravek, izbris, omejitev obdelave, prenos podatkov ali dostop do osebnih podatkov na amidas@amidas.si. Jamčimo vam tudi vso ostalo spoštovanje zasebnosti, kot jih odločajo veljavna zakonodaja in interni akti družbe.

Zoper našo oločitev o vaši zahtevi je vedno mogoče vložiti pritožbo na nadzorni organ.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo družba nemudoma izvedla vse notranje in zunanje postopke in ukrepe (tudi tehnične in organizacijske) za zaščito pravic posameznika. Na način in pod pogoji veljavne zakonodaje se bo o tem obvestilo tudi nadzorni organ in posameznika.

8. SPREMEMBE IN DOPOLNITVE TE POLITIKE

Vse spremembe in dopolnitve te politike, bodo objavljene na tej spletni strani.

9. IMATE DODATNA VPRAŠANJA? 

Vprašanja, komentarji in zahteve v zvezi s tem pravilnikom o varstvu osebnih podatkov so dobrodošli. Naslovite jih lahko na amidas@amidas.si

Seznam piškotkov – tabela

Piškotki za spremljanje statistike nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije. Te piškotke potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.

Ime piškotka Servis Država Rok hrambe Namen (opis)
_ga Google Analytics ZDA ali Slovenija 2 leti Ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.
_gat Google Analytics ZDA ali Slovenija Za čas trajanja seje (1 minuta) Uporablja se za pospešitev hitrosti zahtevka.
_gid Google Analytics ZDA ali Slovenija Za čas trajanja seje (24 ur) Ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.

 

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadar koli izklopite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

 

Chrome | Firefox | Internet Explorer | Opera | Safari[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”nopadding”][vc_column css=”.vc_custom_1495755514796{margin-top: 0px !important;padding-top: 0px !important;}”][templatera id=”10691″][/vc_column][/vc_row]