O Amidasu

Svet na vaši dlani

Ste opazili?

V današnjem svetu smo povezani kot še nikoli prej. Že dolgo nas ne ovirajo več meje, kulturne razlike ali jezikovne ovire. Možnosti, ki iz tega izhajajo, so neskončne.

Najbrž ste na naši strani zato, ker se zavedate pomena učinkovite komunikacije, ki ne pozna več meja.

Imejte zanesljivega partnerja

Naše poslanstvo je, da vas z jezikovnimi storitvami podpremo pri vašem poslovnem uspehu.

Amidas je nastal kot odgovor na potrebe podjetij v času, ko se je Slovenija osamosvojila ter se gospodarsko in kulturno odprla za svet. Naenkrat so se meje zabrisale, potreba po uspešnem poslovanju v mednarodnih vodah pa se je močno povečala.

In tako se je začelo … Trije mušketirji naredijo edini logični korak

V zgodnjih devetdesetih so prijatelji Martin, Iztok in Dejan (aMIDas) naredili edini logični korak – mednarodne prijatelje, ki so živeli v Sloveniji, in slovenske kolege prevajalce so združili v učinkovito, talentirano in kakovostno ekipo prevajalcev ter slovenskim in tujim podjetjem, državi in ustanovam ob pravem času ponudili pravo rešitev, to je odlične prevode pod okriljem skupnega podjetja Amidas.

Brezkompromisna kakovost

Na začetku delovanja je Amidasova ekipa naravnih govorcev angleščine, med njimi so bili Roger, Dan, Peter in drugi, poskrbela za ključne prevode nastajajoče države, med drugim so prevedli tudi Ustavo RS.

Ključ do uspeha je od samega začetka bilo – in tudi ostaja – dejstvo, da Amidas združuje prevajalce, ki vsi prevajajo izključno v materni jezik, kar je še danes velika dodana vrednost našega podjetja.

V slogi je moč

Sodelovanje s kakovostnimi mednarodnimi partnerji je eden od ključev do uspeha, zato smo sodelovali pri ustanovitvi danes velikega in priznanega mednarodnega prevajalskega združenja ELIA, prav tako smo člani združenj Gala in Eupharia.

Novi obrazi, ista načela

Amidas je rasel, lastniška struktura se je spremenila in danes je Amidas družinsko podjetje v lasti Dejana Šušnika in njegove hčere Nine Šušnik. Ekipa se je razširila, orodja so se menjala, naša osnovna zaveza pa ostaja enaka: zavezani smo nudenju kakovostnih jezikovnih rešitev za stranke. Zavedamo se, da je to ključno za uspeh v vašem poslu!

Spoznajte našo ekipo

null

Nina Šušnik

tel.: 01 300 96 90

Nina od očeta Dejana Šušnika prevzema funkcijo direktorice in se tako pripravlja na samostojno vodenje podjetja v prihodnjih letih. Poleg tega je vodja oddelka za prodajo in vaše želje so njena prva skrb. Vedno je pripravljena pomagati in poskrbeti za dobro počutje med sodelavci. Svoje znanje na področju trženja izpopolnjuje na fakulteti za podjetništvo Gea College ter na seminarjih in konferencah po Evropi.

null

Dejan Šušnik

tel.: 01 300 96 86

Dejan je večinski lastnik Amidasa – ene najboljših prevajalskih agencij v Sloveniji, ki slovenskim in tujim podjetjem odpira obzorja mednarodnih trgov. Dejan je sicer velik del življenja preživel v Angliji in Ameriki. Zaradi svojih mednarodnih povezav in jezikovne spretnosti se je dobro znašel v vlogi prevajalca, nato pa je skupaj s prijateljema ustanovil Amidas. Je potrpežljiv in razumevajoč in uspešno usklajuje interese zaposlenih, zunanjih sodelavcev in strank. S položaja vodje podjetja se vedno bolj umika na položaj svetovalca, da bi tako na vodenje podjetja pripravil mlajšo generacijo.

null

Mateja Hočevar

tel.: 01 300 96 80

Mateja je na Amidasu od samega začetka. V tistih časih je bil vsak zadolžen za vse, vendar je kmalu ugotovila, da ji je delovno mesto računovodje pisano na kožo in tam jo najdemo še danes. Natančno in dosledno skrbi, da se številke ujemajo – pri izvajalcih, naročnikih in sodelavcih. Mama treh punc je tudi aktivna članica pevskega zbora in neutrudna plesalka.

null

Ana Cankar

tel.: 01 300 96 99

Ana se je na Amidasu preizkusila že v marsikateri vlogi: od tehnične podpore, do projektnega vodenja in vodje pisarne. Tabornico po duši in mlado mamico odlikujejo skrbnost, odgovornost in razigranost, zato je vedno pravi naslov za iskanje rešitev za kompleksne izzive. Ana danes skrbi za optimizacijo delovnih procesov in podpira oddelek za trženje in marketing.

null

Živa Furlan

tel.: 01 300 96 83

Živa v ekipo projektnih vodij prispeva svežino, natančnost in pripravljenost soočiti se z vedno novimi izzivi. Kot strastna popotnica je zelo radovedna, zato se je poleg magisterija iz prevajalstva odločila še za študij ekonomije na ljubljanski ekonomski fakulteti. Njena pomirjena in prijazna narava je še dodaten razlog, da so vaša naročila pri njej v pravih rokah.

null

Peter Kolar

tel.: 01 300 96 94

Peter se je zapisal prevajanju in računalništvu, zato mu je vloga sodelavca za tehnično podporo pisana na kožo. Diplomirani prevajalec in računalničar sodelavcem vedno rad priskoči na pomoč, še tako stresne delovnike pa popestri s svojim smislom za humor.

null

Maja Lipovac

tel.: 01 300 96 88

Majo je ljubezen do literature pripeljala do študija prevajalstva, kjer je diplomirala na smeri angleščina in nemščina. Že med študijem je začela prevajati, po diplomi pa je prevajanje združila z vodenjem prevajalskih projektov v manjšem podjetju. Pri Amidasu opravlja vlogo projektne vodje, kjer so njena natančnost, strokovnost in ciljna usmerjenost tiste prave sestavine za odlično opravljeno delo. Maja je med drugim skrbnica za naročila Evropske komisije in slovenskih državnih institucij.

null

Dunja Elikan

tel.: 01 300 96 91

Dunjo so tuji jeziki zanimali od nekdaj, zato ne čudi, da je naredila magisterij iz prevajanja angleščine in francoščine ter da se je že med študijem aktivno lotila prevajanja. Dunja je pri Amidasu najprej delala kot prevajalka in pregledovalka prevodov. Zaradi njene natančnosti, občutka za jezik in prijetnega značaja smo jo hitro povabili v ekipo projektnih vodij. V tej vlogi se odlično znajde, saj do izraza pridejo njena komunikativnost in odprtost za nove izzive.

Spoznajmo se!

Želite dodatne informacije oziroma potrebujete brezplačno ponudbo po meri? Z veseljem vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.


    Aktivni člani in ponosni partnerji