Piškotki

Kaj so piškotki

 

Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku (če jih spletno mesto uporablja). Njihov glavni cilj je, da spletni strežnik prepozna računalnik. Piškotki niso nujni, vendar pa lahko močno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Na svojih straneh uporabljamo piškotke izključno za analizo obiskanosti spletnega mesta. Upoštevajte, da se z uporabo spletne strani strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

 

Vrste piškotkov

 

Piškotki so vrsta datoteke, ki jih med vašim obiskom ustvari spletna stran in vanje shrani podatke. Tako ob naslednjem obisku lažje in hitreje brskate po strani. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer začasne in trajne piškotke:

– Začasni piškotki so ustvarjeni le začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete brskalnik, se piškotki izbrišejo.

– Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in se aktivirajo ob vsakem obisku spletne strani.

 

Katere trajne piškotke uporablja naša stran

 

Na strani uporabljamo:

– piškotke Google Analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmz), več o njih si lahko preberete tukaj;

– sejne piškotke (piškotek se shrani v začasni pomnilnik in se ob zaprtju brskalnika izbriše; sejni piškotki ne zbirajo informacije od uporabnikov).

 

Onemogočenje piškotkov

 

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadar koli izklopite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

 

Chrome | Firefox | Internet Explorer | Opera | Safari

Aktivni člani in ponosni partnerji